top of page

TURISME

Tots els recursos turístics i racons que pots trobar al municipi de Seròs per aprofitar al màxim la teva visita.

Vista aèria de Seròs

La vila de Seròs, amb una població d'uns 1.949 habitants, es troba a 103 m d’altitud a la plana de la dreta del Segre, al sector més fèrtil del terme. 

Al terme de la vila, destaquen multitud de recursos històrics, ja siguin del passat més recent, com ara les trinxeres de la guerra, com del més llunyà, essent el Monestir Trinitari d'Avinganya el seu cor. També hi trobem Montmeneu, el cim culminant del Segrià, de 495 m d'altitud.

 

Al centre del nucli antic, de carrerons estrets, trobem la notable església parroquial de Santa Maria (1745), molt àmplia, amb creuer, majestuós cimbori, naus amb capelletes d’ordre compost i magnífica façana barroca ornada amb una rica decoració; el campanar, de torre, és vuitavat. L'església conservà fins al 1936 bells retaules i la imatge del Remei, gòtica, procedent de Vinganya. També hi ha el Palau dels Montcada, actualment molt degradat (llevat de la façana i l’escala senyorial, que encara es conserven en part), ha estat els darrers cent anys utilitzada com presó i quarter de la guàrdia civil entre d'altres, i avui la major part de l'edifici es troba en desús.

 

La fruita dolça és sinònim de la vida del poble, però també hi destaquen iniciatives pioneres a les terres de Ponent, com el turisme de natura d'ocells o "birding".

Recursos Turístics

bottom of page